Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین نمایشگاه مجازی کتاب، ششمین روز خود را سپری می‌کند و فقط ۲ روز دیگر از آن باقی مانده است؛ اما مثل نمایشگاه‌های حضوری نیست که دلتان برای یک گشت و گذار چند ساعته و جا ماندن از قافله خرید شور بزند. فقط ۱۴ دقیقه وقت بگذارید و تمام!

به گزارش قدس آنلاین، نمایشگاه مجازی کتاب، دومین دوره خود را در این روزهای سرد برگزار می‌کند، اما لازم نیست شال و کلاه کنید و بین هزاران نفر که در راهروهای پرتردد نمایشگاه، دنبال کتاب مورد علاقه خود می‌گردند، گرفتار و سرگردان شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلتان شور ماشین‌تان را هم می‌زند که بدجا پارکش نکرده باشید که دزد یا پلیس، آن را با خود ببرند! آیا کتاب را پیدا کنید یا نکنید. بستگی به شانس‌تان دارد. ممکن است فروشنده در کمال فروتنی به شما بگوید: شرمنده! پیش پای شما آخرین نسخه‌اش را فروختم.

لم داده‌اید و همین‌طور کهسایت نمایشگاه یا پایگاه  خانه را در گوشی تلفن همراه یا رایانه شخصی نگاه می‌کنید، کتاب مورد علاقه‌تان را هم می‌خرید؛ بی‌دردسر و آن‌طور که آزاده نظربلند، معاون ارتباطات و پاسخگویی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران می‌گوید فقط در ۱۴ دقیقه. این آمار البته حدود دو برابر بوده و سال قبل، میانگین معطلی و خرید کتاب در نمایشگاه اول، ۲۲ دقیقه بوده است.

خانم نظربلند این را هم اضافه کرده که: روان بودن سامانه خرید کتاب، افزودن امکانات مختلف برای جست وجو، تسهیل مراحل انتخاب، ثبت و خرید کتاب  و... متوسط زمان ورود به سایت و خرید کتاب را به ۱۴ دقیقه کاهش داده است.

و البته فکر گیر و گرفت‌های احتمالی را هم کرده‌اند که ۷۰ نفر را گوش بزنگ گذاشته‌اند پای شماره تلفن ۹۱۰۰۹۸۹۸-۰۲۱ که بین ساعات ۹ تا ۲۲ هر روز، هرکس کار و سوالی داشت و مشکلی برایش پیش آمده بود، گوشی را بردارند و محترمانه جوابش را بدهند. نکته مهم این‌که در کنار این ۷۰ اپراتور خوش‌اخلاق، نمایندگانی از شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، بانک عامل نمایشگاه، پست کتاب و ... هم حضور دارند تا اگر مشکلی پیشامد کرد و تماس‌گیرنده سوال تخصصی داشت، جوابش را بدهند و دست خالی ردش نکنند.

با لباس راحتی به ملاقات ۲۱۰۰ ناشر بروید!

شما کجا خواهید توانست روی ماه دو هزار و ۱۰۰ ناشر داخلی و خارجی را ببینید و بین حدود ۲۰۰ هزار عنوان کتاب، آن‌چه دلتان می‌خواهد در کوتاه‌ترین زمان ممکن بخرید؟ حتماً باید ترافیک یا شلوغی مترو را تحمل می‌کردید و پول ناهار یا عصرانه را دولا پهنا حساب می‌کردید تا بتوانید کتاب بخرید. حالا اگر نمایشگاه از تهران بیرون رفته بود و باید به «شهر آفتاب» می‌رفتید که قشنگ، یک روز اسیر بودید. خسته و کوفته با یک بغل کتاب می‌رسیدید خانه و تا چند روز درد پا را تحمل می‌کردید.

نمایشگاه مجازی، هیچ کدام از این گرفتاری‌ها را ندارد و تازه، همان‌طور که می‌خواهید با لباس راحت منزل، لابه‌لای این همه کتاب بگردید، چند صفحه از کتاب را می‌خوانید تا با نثر و قلم نویسنده و فضای کلی کتاب، آشنا بشوید. قبلاً تا می‌آمدید کتاب را ورق بزنید، یک نفر چپ چپ نگاه می‌کرد که مبادا کتاب را از سکه بیندازید.

نمایشگاه مجازی، بیست و چهار ساعته است و درهایش را نمی‌بندند. بنابراین هر وقت از شبانه‌روز، حتی نصف شب‌ها عشق‌تان گرفت، می‌توانید بروید در سایت آن دور بزنید، کتاب انتخاب کنید و در سبد علاقه‌مندی‌ها یا خریدهایتان بگذارید. البته هر وقت پولش را بدهید، خرید شما کامل شده است. یک وقت فکر نکنید چون سبدتان را پر کتاب کرده‌اید، ناشر برای شما نگه می‌دارد. هر وقت دست کردید جیبتان و کتاب‌هایتان را با ۲۰ درصد تخفیف خریدید، برایتان پیامک می‌آید و از آن به بعد خواهید توانست خریدتان را ردگیری کنید و ببینید کجاست. 

شرکت پست، حاضر به یراق برای ارسال کتاب‌ها

کتاب را که خریدید، دیگر با شرکت پست جمهوری اسلامی طرفید. البته نه ناشر و نه خانه کتاب و ادبیات از خود سلب مسؤولیت نمی‌کنند. آن ۷۰ نفری که گفتم خدمتتان، برای همین گوش به زنگ‌اند تا اگر مشکلی حادث شد، علتش را بررسی کنند، اما پست، بسته‌های نمایشگاه مجازی کتاب تهران را در اولویت ارسال قرار می‌دهد و به گفته حسین صفری، معاون اجرایی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، «اولویت شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در ایام برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران رساندن هر چه سریع‌تر بسته‌های نمایشگاه است و برای این منظور نشان نمایشگاه مجازی کتاب تهران روی این بسته‌ها درج شده است.»

همین آقای مسؤول می‌گوید که اگر ناشران، کتاب‌های خریداران را در بسته‌بندی بی‌کیفیت بپیچند و مثلاً لفاف کاهی استفاده کنند، پست پس می‌فرستد و می‌گوید که بسته‌بندی خوب‌تری انتخاب کن تا کتاب‌ها را ببرم. آقای صفری از ۲ استان اصفهان و آذربایجان غربی هم تعریف می‌کند و می‌گوید: این استان‌ها تا امروز در زمینه پست کتاب، عملکرد خیلی خوبی داشته‌اند.

آقای صفری همین‌طور که تأکید می‌کند: کتاب‌ها باید با بسته‌بندی مناسب از سوی ناشران آماده و ارسال شوند، می‌گوید: مرسولاتی که استانداردهای بسته‌بندی در آن‌ها رعایت نشده باشد و ناشران از پاکت کاهی برای دسته‌بندی استفاده کنند، به ناشران عودت داده خواهد شد. در واقع همکاران ستاد برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و پست در مرکز مبادلات و مراکز تفکیک و تجزیه حضور داشته و بسته‌ها را رصد می‌کنند و در صورت مشاهده بسته‌هایی با بسته‌بندی نامناسب، آنها را به ناشران عودت خواهند داد. این امر موجب می‌شود که مرسولات نمایشگاه مجازی کتاب تهران با تاخیر به دست مردم برسد؛ به نظر بهتر است ناشران در این زمینه توجه لازم را داشته باشند.

امروز که جمعه باشد، کارکنان پست، تعطیلی ندارند و همه مراکزشان برای ارسال کتاب‌های نمایشگاه مجازی فعال‌اند تا بسته‌های کتاب هرچه سریع‌تر به دست صاحبانشان برسد.

دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمن‌ماه شروع شد و تا پس فردا، یعنی دهم بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت. سال گذشته دو روز به نمایشگاه اضافه شد تا کسی از خرید کتاب، جا نماند. احتمالاً امسال هم اینطوری باشد، اما فعلا رئیس نمایشگاه که مدیرعامل خانه کتاب باشد، چیزی نگفته است.

علی‌الحساب، خریدتان را به روزها و ساعت‌های آخر موکول نکنید. امروز که جمعه هست و فرصت بیش‌تری دارید، وقت را از دست ندهید. اگر اطلاعات بیش‌تری هم درباره نمایشگاه لازم دارید یا می‌خواهید بدانید فرآیند خرید آن چطور و چگونه است، این ویدیو را ببینید. حتماً کارتان را راه می‌اندازد.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتاب فضای مجازی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بسته بندی خرید کتاب ۱۴ دقیقه بسته ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۵۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟

در روزهای گذشته ناشرانی به حضور کتاب‌فروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب نقد وارد کردند این درحالی است که در سال گذشته کتاب‌فروشان تنها ۸ درصد از فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «کتابفروشی‌ها حکم ریه‌های صنعت نشر را دارند؛ تعجب می‌کنم از نقد حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» متن توئیتی است که محمدعلی مرادیان مدیر دفتر کتاب و توسعه کتابخوانی وزارت ارشاد نسبت به حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب زده است.

بخش مجازی نمایشگاه کتاب در سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتاب‌فروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است؛ از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصدش را ناشران به فروش رساندند یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کم‌تر از ۲۶۰ هزار نسخه بوده است، این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم که حضور کتابفروشان چه مقداری بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است با این حال تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.

رکود ۲ ماهه کتابفروشان بعد از نمایشگاه

محمدحسین اسلامی‌فر مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است. حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشی‌ها حدود یک تا دو ماه بعد رکود وجود دارد، رفع می‌شود.»

ناشران به سمت انحصار می‌روند

از طرفی هم میانگین محصولات عرضه شده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتاب‌فروش در طرح شرکت کردند) به طور میانگین نیز ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی می‌رسد و حتی برخی از ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و این‌طور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد. ن

اشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتاب‌فروش می‌دهد و در این دوره نیز کتاب‌فروش باید ۱۰ درصد هم تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد؛ مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از ۱۵ درصد برسد اگر بخواهیم سود خالص کتاب‌فروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم در کل هر کتاب‌فروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است.

نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن جمع‌آوری کنند، اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است؛ این رویه که ناشران آثارشان به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه می‌زند و ویترین ناشران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان می‌شوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپ‌های بعدی نیز این عدد بیش‌تر خواهد شد.

حسین جاوید مدیر نشر کتاب سده در واکنش به توئیت مدیر اداره کتاب نوشت: «تولید وابسته به نقدینگی است. ناشری که نقدینگی نداشته باشد، کتاب‌فروش هم کتابی برای عرضه نخواهد داشت. نمایشگاه به طور سنتی از سال ۶۶ متعلق به ناشرها بوده است و با گرفتن این بازار از آن‌ها، یا با کوچک کردن سهم بازارشان همین نظم چرخه هم به هم می‌ریزد. نظر صدها ناشر همین است.»محمدعلی مرادیان در ادامه توئیت خود در خصوص کتابفروشان این‌طور آورده است: «یکی از مهم‌ترین عوامل تداوم، رونق و مانایی ناشران تلاش زنجیره‌ای فروش خصوصاً کتابفروشی‌هاست. سراسر سال چه کسی بیشتر کتاب‌های ناشران را می‌فروشد؟»البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 750612

دیگر خبرها

  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • امسال بن خرید کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟